Bitva o hrad

Posted on

Bitva u Záblatí pořádaná 15.6.2019 obcí Dříteň je zdrojem nejen fotografického materiálu, ale i nápadu na tuto montáž. Již od dětství mě zajímá vše, co se týká středověku, rytířů, hradů a tak podobně. Nejsem vůbec žádný zarytý fanda a již vůbec ne odborník. A už vůbec bych v té době nechtěl žít. Ale toto období mě láká po vizuální stránce a proto jsem se rozhodl trochu si zasnít touto prací.

Bitva o hrad, hotové dílo.

Fotografie bitvy byly pořízeny na výše zmíněné akci. Fotografie hradu a skály jsem pořídil na dovolené ve Francii v létě 2018. Konkrétně se jedná o Château de Fougères ve stejnojmenném bretaňském městě. Skála je z pobřeží u města Granville v Normandii. Ale to již není tak důležité, takových skal jsou na Atlantickém pobřeží spousty a nejen tam. Fotografie mraků jsou jako vždy z vlastních zásob, které doplňuji při každé příležitosti. Poslední zmínkou tentokrát jen k videu by mohlo být, že hudbu jsem si složil a nahrál sám.

Pár technických informací. Fotografie jsem v tomto případě pořídil foťáky Sony A7R a A7II, objektivy Sony 28/2 a 70-300G. Druhá fotka oblohy je skládané panorama z Olympusu OM-D E-M10 III a setovým objektivem 14-42. Použitý software v tomto případě Photoshop CC a Luminar3.

Vrstvy Photoshopu

Velké díky patří všem organizátorům a hlavně aktérům rekonstrukce Bitvy u Záblatí, bez kterých by tato montáž nikdy nevznikla.