Mniši u Mount Saint-Michel

Posted on

Chtěl jsem si odpočinout od 3D práce a zkusit si nějakou foto montáž. V hlavě se mi už delší dobu rodil nápad a tak přišla chvíle na jeho realizaci. Použité jsou fotografie z naší dovolené. Kromě fotografií použitých na oblohu. Ty jsou z mé databáze.

Three monks are going to the abbey Mont Saint Michel under the night sky with big moon. Matte painting.

Jak je vidět ve videu, celá montáž je dělaná z těchto tří fotek pořízených během dovolené v roce 2018 ve Francii mezi Bretaní a Normandií. Plus jsou tam ještě jedna, nebo dvě fotky z mé databáze mraků, kterou si průběžně a neustále pořizuji.

Na hrubo poskládaná kompozice

Všechny fotky jsou poskládané a vykryté do základní kompozice. Mlha je ručně malovaná ve Photoshopu. Jediný zádrhel jsem řešil u mnichů. Chtěl jsem tam za každou cenu dostat osoby putující ke klášteru. Bohužel žádné mnichy vyfotografované nemám a tak došlo k jejich digitálnímu stvoření. Nejdříve jsem zkoušel přece jenom 3D element, ale rychle jsem si to rozmyslel. Nechtělo se mi ztrácet čas simulací látek. Nakonec jsem tedy vůbec neopustil Photoshop a tři postavy jsem jednoduše domaloval.

Stav před finálními globálními úpravami.

Dále již následovalo pouze ladění barev a noční atmosféry. Po dokončení práce v Photoshopu jsem pokračoval globálními úpravami v programch DxO PhotoLab a Lumiar. Úplně nakonec jsem se vráti do Photoshopu a dodělal výraznější světla na klášteře.

Pro zajímavost jak vypadá paletka s vrstvami.

Vrstvy Photoshopu